Je hebt net een email account aangemaakt in cPanel. Maar nu wil je ook je mail programma instellen. Hoe doe je dat?

1. Ga naar de cPanel login (voorbeeldsite.nl/cpanel)
  2. Log hier in met de juiste gegevens
  3. Vervolgens kom je bij het overzichtsscherm van cPanel
  4. Scroll naar beneden naar Email -> Email accounts
  5. Klik achter het email-adres op connect devices/ apparaten verbinden
  6. Hier zie je de instellingen om jouw email programma in te stellen.
  7. Ga vervolgens naar jouw email programma
  8. Maar een nieuw account aan bij instellingen
  9. Vul bij accountinstellingen/ serverinstellingen het volgende in
  10. IMAP of POP instellingen
    1. IMAP instellingen
      Inkomende mailserver:
      mail.domein.nl (vul hier bij domein jouw domein in)
      Poort: 993
      SSL: Met ssl
      Uitgaande mailserver: mail.domein.nl (vul hier bij domein jouw domein in)
      Poort: 465
      SSL: Wel ssl en authenticatie met gebruikersnaam en wachtwoord
    2. Pop instellingen
      Inkomende mailserver: mail.domein.nl (vul hier jouw domein in)
      Poort: 110
      SSL: Geen sslUitgaande mailserver: mail.domein.nl (vul hier jouw domein in)
      Poort: 465 (als deze niet werkt: 587)
      SSL: Wel ssl en authenticatie
  11. Sla de instellingen vervolgens op
  12. Sluit je email programma af en start je email programma weer op
  13. Klik op nieuwe email binnenhalen
  14. Je email is nu ingesteld