Misschien heb je de term ‘child-theme’ weleens ergens langs horen kopen. Wat is een child-theme en waarom moet je dit gebruiken?

Als je aanpassingen maakt in de thema bestanden zelf dan zal alles prima werken. Tot het moment dat je thema een update krijgt. Tijdens het updaten zal WordPress dan alle bestanden overschrijven met de nieuwe versie van het thema. Je bent dus simpelweg alle aanpassingen die je eerder gemaakt hebt kwijt.

Je thema daarom niet meer laten updaten is een slecht idee. Hackers zullen binnen de kortste keren in je website komen.

Maar om toch aanpassingen te kunnen doen en je thema te kunnen updaten is een child-theme de oplossing.

Veel WordPress websites waar wij aanpassingen aan verrichtten hebben uiteindelijk een child-theme nodig. Het is dus sterk aan te raden om een child-theme aan te maken direct nadat je een nieuwe WordPress installatie maakt.

Veel aangekochte thema's leveren zelf al een child-theme mee. Daarnaast kun je handmatig een child-theme maken. Of je gebruikt deze plugin https://nl.wordpress.org/plugins/orbisius-child-theme-creator/