Een SSL certificaat is een certificaat dat voor een versleutelde verbinding zorgt tussen de server (jouw website) en een internet browser van de bezoekers. De gegevens worden versleuteld via het internet verstuurd zodat het voor derden lastiger is om de data uit te lezen. Onmogelijk is het nooit.

Je kan een SSL certificaat herkennen aan “https” vooraan een site of als er een slotje voor staat. Het ligt aan het soort certificaat wat je hebt of er eventueel ook nog een bedrijfsnaam in de url vermeld wordt.