Wil je een betaalmethode op factuur alleen voor een bepaalde userrole toevoegen? Voeg dan deze code toe aan functions.php van je thema of de code snippets plugin.

// alleen cheque betaalmethode voor gebruikers rol
// Controleer of de gebruiker de rol 'gekozenrol' heeft.
function has_gekozenrol_role($user) {
    return in_array('gekozenrol', (array) $user->roles);
}

// Filter betaalmethoden op basis van gebruikersrol.
function filter_payment_gateways_based_on_role($gateways) {
    // Als de gebruiker niet is aangemeld, verwijder dan de cheque betaalmethode.
    if (!is_user_logged_in()) {
        unset($gateways['cheque']);
        return $gateways;
    }

// Haal de huidige gebruiker op.
    $current_user = wp_get_current_user();

// Als de gebruiker niet de rol 'GEKOZENROL' heeft, verwijder dan de cheque betaalmethode.
    if (!has_gekozenrol_role($current_user)) {
        unset($gateways['cheque']);
    }

return $gateways;
}
add_filter('woocommerce_available_payment_gateways', 'filter_payment_gateways_based_on_role');